onsdag 12 november 2008

tisdag 11 november 2008

Flygande Jacob

Veckans recept kommer tidigt denna vecka..
Detta är den godaste varianten så testa för guds skull.. Annars kommer ni ångra er!

Flygande Jakob
1 grillad kyckling
6-8 port långkornigt ris
5-6 dl Vispgrädde
chillisås (Felix orginal)
grovmalen svartpeppar

2-3 bananer
bacon (Ös på hur mycket ni vill.. Bacon är gott! Jag brukar ta ca 2 pkt)
Jordnötter

Dela kycklingen i lagoma munsbitar och ta bort allt skinn (om ni inte gillar det förståss). Koka riset och lägg det i en ugnsfast form och lägg kycklingen över.
Vispa sedan grädden och ha i chilisås, börja med ca en deciliter och smaka av. Det behövs mer men det är olika hur mycket man behöver och vill ha från gång till gång. Smaka av med peppar och häll blandningen i formen och bred ut.

Garnera sedan med stekt bacon i småbitar, banan-skivor och jordnötter och skjuts in i ugnen på ca 200 grader i ca 30-40 minuter eller tills den har fin färg.

Lycka till!
(ska förmodligen göra detta själv i morgon och i så fall kommer en bild då)

...

Ibland är det tufft att bara vara en liten Emmi...

Helgen var bra..
Julmarknad på Mårbacka, julmust, små katt-busar, många trevliga människor, citronhonung och dans på "Köpis".

Men ibland måste man ta svåra beslut för att allt ska bli bra.. I längden.

Tack för allt och.. Förlåt!

torsdag 6 november 2008

Veckans recept!

Efter mycket påtryckningar har jag beslutat att släppa mitt hemliga, och asbra, recept till allmänheten. Håll i hatten gott folk!

Detta är självklart inget exakt recept utan mer en uppskattning då jag vanligtvis inte använder mig av recept själv utan går på känsla.. Men detta är den ungefärliga grunden i alla fall.

Emmis Köttfärssås deluxe!
1 stor gul lök
1 burk champinjoner
600 g blandfärs
1 skvätt ketschup (Du kan ersätta det med ca 1 msk tomatpuré om du vill, det gör den lite fylligare i smaken)
1 burk krossade tomater
1 köttbuljong-tätning (knorr)
1 näve riven parmesan
1/2 - 1 dl cola
2 små vitlöksklyftor

1 tsk paprikapulver
1 msk soya
grovmalen svartpeppar
1/2 tsk grov chili (chili flagor heter det tror jag? funkar med vanlig malen chili med men då är jag inte säker på doseringen)
1 tsk - 1/2 msk torkad basilika (eller en kruka färsk basilika om man vill lyxa lite)
Eventuellt lite cayenpeppar om man vill krydda till det lite extra

Stek lök och champinjoner tillsammans med paprikapulvret. Häll i blandfärsen när löken är mjuk och stek på den.Ta i ketschup och tomater och låt puttra tillsammans en stund. I med buljongtärning och alla kryddor utom basilikan. Tillsätt finhackad vitlök (inte pressad). Späd med cola och ev vatten och låt puttra en stund. Ta i soyan, parmesanen och basilikan i slutet och låt koka ihop.

Smaka ev. av med mer kryddor :)

(Jag ansvarar ej för den övervikt, pengabrist och folkskygghet som förmodligen kommer att infinna sig efter månader av konstant ätande.. Du lagar den på egen risk) ;)
Förresten, borde jag börja med ett "Veckans recept" som återkommande tema?
Vad tycker ni?

onsdag 5 november 2008

Yes!

Hela världen drar en lättad suck!

tisdag 4 november 2008

Dagens mysterium!

Denna bild hittade jag nyss på en av mina kollegors plats..
Ett mycket bra konstaterande tycker jag!
Idag ligger telefon-systemet nere.. Förut var jag utan samtal i 52 minuter.
Lättförtjänta pengar!!

Är gräset grönare på andra sidan?

Eller är det bara jag som inte har förmågan att anpassa mig.. att smälta in?

Jag är bara så himla trött på allt just nu! Ibland får jag bara lust att släppa allt och börja om från början och försöka tänka på hur jag egentligen vill ha det..

Jag är glad för att jag har vissa fasta punkter i mitt liv att hålla fast vid just nu, för annars skulle saker och ting vara kaos.

Allt det som har hänt har fått mig att tvivla på min egen förmåga och jag hatar att göra det.
Jag har varit stolt över hur jag har skött saker och ting och jag har tyckt att jag gör det jag kan. När man då får kritik för det (även fast man kanske inners inne vet att den inte är så befogad) gör det ont.. Man känner att man inte duger och att vad man än gör, räcker det inte.

Nä, nu är det väl färdig-gnällt antar jag..
Jag vet att jag är bra, jag vet att jag gör det jag kan och jag får se allt det här som en läxa.

Nu har jag världens chans att få en ny start!